Body Stress Release

Body Stress Release laat stress natuurlijk verdwijnen


Door stress (fysiek, emotioneel of mentaal) raakt het lichaam uit balans
 en gaan systemen die in het lichaam werkzaam zijn minder goed functioneren. Tot op zekere hoogte is het lichaam in staat om stress te verwerken en op te lossen. Maar wanneer stress op een bepaald moment te hevig of te langdurig is, kan het lichaam dit niet meteen oplossen en gaat dit teveel aan spanning daarom opslaan in de spierlagen. Deze opgeslagen spanning, ook wel ‘bodystress’ genoemd, zorgt er vervolgens voor dat het zenuwstelsel onder druk komt te staan. Hierdoor ontstaan klachten. Dit kunnen pijnklachten zijn (rug, schouders, nek, hoofd, benen) of klachten die voortkomen uit een verminderd functioneren van de organen (hartkloppingen, darmproblemen, benauwdheid, etc.).

Body Stress Release ondersteunt het zelf-genezend vermogen

Met de techniek die bij Body Stress Release gehanteerd wordt, kan de opgeslagen spierspanning of bodystress in het lichaam opgespoord worden. Dit opsporen gebeurt door middel van een spier-reflex test. Hiervoor maakt de BSR behandelaar gebruik van het bio-feedback mechanisme in het lichaam. Naar aanleiding van de reactie die het lichaam teruggeeft op de test, voert de BSR behandelaar ‘releases’ uit, waardoor het lichaam de opgeslagen spierspanning kan loslaten. Door de ontspanning die dan optreedt kan het zenuwstelsel, wat door de spierspanning onder druk was komen te staan, weer beter functioneren. Een goed werkend zenuwstelsel (het communicatie systeem van het lichaam) zorgt voor een goed werkend zelf-genezend vermogen. Zaken die het lichaam uit balans brengen kunnen daardoor sneller herstellen.

Body Stress Release Deventer

Body Stress Release is een proces

De BSR behandelaar behandelt het lichaam als geheel en niet alleen de aangedane plek. Omdat daarmee de oorzaak van de klacht aangepakt wordt, is het effect duurzaam. Voor het lichaam is het wel een proces om de spanning los te laten en dat heeft tijd nodig. Wanneer je met Body Stress Release aan de slag gaat, moet je daarom rekenen op minimaal 3 tot 10 behandelingen. Voor ieder mens is dit weer anders omdat iedereen anders in elkaar zit en omdat de geschiedenis van de klachten bij iedereen anders is.

Lees meer over de achtergrond van Body Stress Release op de site: www.bsr-deventer.nl of bel Mathilde vrijblijvend voor meer informatie of om een afspraak te maken: 06 28 399 355.