Ervaringen met de Ademwijzer Training

Elke training verloopt anders omdat elke persoon en ieder lichaam anders in elkaar zit. Hieronder lees je dus de individuele ervaringen van onze clienten en de verscheidenheid aan reacties op het volgen van de training. 

Blij dat ik de training heb gevolgd
Ik ben blij dat ik de training heb gevolgd. Ik wist niet dat ademhaling zoveel invloed heeft op je welzijn, op zoveel terreinen. Ik voel me veel beter dan voor de training. Mijn ademhaling blijft nog wel een punt, kan nog wel van slag zijn, maar al veel minder dan voorheen. Ik heb er vertrouwen in dat het steeds nog beter zal gaan, mijn lichaam moet er ook aan wennen natuurlijk. Dank voor de begeleiding, vriendelijk en kundig.
Marijke, verpleegkundige, Hilversum

Het werkt!
Uit de eindevaluatie van Peter:

Hoeveel uur per week besteedde je aan recreatief wandelen, fietsen of zwemmen? 3 uren
Hoeveel uur per week besteedde je aan intensief bewegen/sporten? 1 uur
Gewicht 1: Mijn gewicht was okay of/en is hetzelfde gebleven
Hoeveel last heb je nu nog van je chronische aandoening(en) zoals astma, hoge bloeddruk, etcetera? (0=geen last) 0
Benauwd gevoel, zuchten, hijgen of buiten adem zijn? 0
Ik voel meer rust in mijn systeem (10=maximale rust) 9 – 10
Laagste Controle pauze ooit was 13 sec.
Gemiddelde Controle pauze is 41 sec.
Hoogste Controlepauze tot nu toe 53 sec.
Aanvullingen op de evaluatie Het blijft voor mij een sport om de adempauze te verlengen. Af en toe kom ik tot de 50 seconden. Dat is dan altijd in een weekend, wanneer ik totaal geen stress ervaar. De conclusie die ik hieruit trek is dat ik mij tijdens mijn werk meer dien te ontspannen. Of met andere woorden, meer rust en dus minder onrust creëren. Voor mij betekent dat, dat ik mijn gewoontes aan dien te passen. Momenteel ben ik al aardig op weg, maar ik ben er nog niet. Alleen al om het feit dat ik ontzettend gemotiveerd ben, heb ik er alle vertrouwen in dat dat wel goed komt!
Review Voor de Ademwijzer training zuchtte ik veel door een onrustige ademhaling. Dat uitte zich in druk/pijn op de borst en een onrustig gevoel. Door een spontane broncho-spasme, van een jaar geleden, gebruikte ik 2x per dag een luchtweg verwijdende medicatie waar ik maar niet vanaf kwam. Door de oefeningen uit de training kon ik al na vrij snel mijn dosis verlagen tot 1 enkele dosis per dag. Een maand later kon ik zelfs helemaal stoppen met mijn medicatie. Het minderen en stoppen ging in overleg met mijn huisarts.
Wat vond je sterke punten in de training? Het werkt!

Peter, ondernemer, Raalte

Leerkracht (44 jaar) krijgt complimenten
“Deze week kreeg ik twee keer toe een mooi compliment. De eerste was van een collega. Zij weet dat ik deze training volg en vond dat ik er rustiger uitzag en anders uit mijn ogen straalde.
Lees meer

Nare vermoeidheid door ernstige burnout voorbij!
Na erg veel mislukte pogingen her en der om van mijn zeer vervelende vage klachten af te komen, kwam ik terecht bij Marc Scheffer waar ik de Ademwijzertraining heb gevolgd. Ik ben er zeer enthousiast over want sindsdien is er verandering gekomen in mijn situatie.
Lees meer

Piloot Boing 737 weer helemaal fit om te vliegen
In mijn jongere jaren (adolescentie) werd bij mij chronische hyperventilatie (CHV) geconstateerd. Kort gezegd is dit een ademhalingsstoornis die zich in latente (verborgen) vorm voordoet. Door een tekort aan CO2 in het bloed hebben verschillende organen moeite om zuurstof uit het bloed op te nemen, wat een breed scala aan (vage) klachten geeft. Uiteindelijk escaleerde dit in een tijdelijke ongeschiktmelding vorig jaar.
Lees meer

Voel rust en heb geen klachten meer
Mijn ervaring met de Ademwijzer Training is bewust rust ervaren en ook bewust rust kunnen bewerkstelligen. Ervaren dat je je plotseling realiseert dat klachten verdwenen zijn en dat je je alom rustiger voelt. Hele bijzondere ervaring om zo met rust en je ademhaling om te kunnen gaan: dit wil ik nooit meer kwijt.
Lees meer

Missie geslaagd
Ik ben zo blij met de Ademwijzer Training. Meer ontspanning in kunnen bouwen en sneller mijn ademhaling loslaten en mijn aandacht op iets anders kunnen richten is heel fijn! Ik heb geen last meer van hoge adem, druk op de borst, zweverig gevoel, gejaagd gevoel, benauwdheid, vermoeidheid, gevoel van angst, misselijkheid,  buikpijn, hartkloppingen, ben minder snel aangebrand.
Lees meer

Had dit 30 jaar eerder willen weten
Ik ben erg blij dat ik deze training heb gedaan. Zou willen dat ik dit 30 jaar eerder had geweten. Fijn dat ik me zo makkelijk zoveel beter kan voelen. Dit is zeker blijvend inzetbaar. Het voelt goed om tijd voor mezelf te hebben. Dankjewel!
Willem

Werd er radeloos van en zag soms geen weg meer..
Ik ben met de Ademwijzertraining begonnen 9 maanden geleden omdat ik leed aan angsten, constante spanning, pms (pre menstrueel syndroom) en nare gedachten, heel naar…werd soms echt bang. Bang om iets naars te doen. Durfde dit ook tegen niemand te vertellen. Werd er radeloos van en zag soms geen weg meer..
Lees meer

Zo goed voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid
Iedereen zou dit moeten proberen; zo goed voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het hielp mij na jaren lang zoeken om mijn klachten die al 20 jaar aanwezig zijn sterk te verminderen; zo fijn. Het heeft zich bewezen; ook wetenschappelijk.
Caspar

Onrust en algehele malaise verminderd
Hierbij een terugblik op de afgelopen 2 maanden. Ik ben zeer blij dat ik de training ben gaan doen. Ik denk dat met name het deel ‘ankeren’ veel bij mij heeft veranderd in positieve zin! Ik ga gewoon nog door met oefeningen, want merk dat ik er heel veel baat bij heb. Voelt fijn als ik weer een oefening heb gedaan!
Lees meer

Alles geprobeerd en niets hielp
Heel wat ademtherapiën beloven veel, maar de resultaten zijn er niet of maar tijdelijk. Heel frustrerend. Ik heb het gevoel nu op de goede weg te zijn. Veel van die vage klachten waar ik mee rond liep zijn nu zo goed als verdwenen. Jee!! Blij dat ik jullie gevonden heb.
Marja

Geen urineverlies meer
Ik heb bijna geen urineverlies meer. Ben ontspannender. Ik kan meer rust inbouwen in mijn leven en heb nu mijn (ont)spanning voor het grootste deel zelf in de hand. Huid gaat vooruit. Ik zie ook beter in wat inspannende gebeurtenissen met me doen en mijn gezondheid.
Lees meer

Controle Pauze al 40!
He Marc,
Moet het je toch ff mailen. Ik heb zojuist voor het eerst de 40 gehaald met de CP en ben vanaf maandag nog maar 1 x onder de 30 geweest (27 sec). Wie weet haal ik de 60 nog wel voordat ik eind januari nog een keer bij de longarts op bezoek ga.
Alvast een goed weekend,
Saskia

Ik heb weer zin om mijn leven op te bouwen
Hans van der Pol was gezien zijn gezondheidsproblemen (longemfyseem) niet alleen bang fysiek verder achteruit te gaan, maar ook zijn zaak te verliezen. Het hoesten maakte het onmogelijk om mensen op een normale manier in zijn zaak te woord te staan.
Lees meer

‘Dat het zo zou helpen…!’
Michiel meldde zich bij ons omdat hij slecht inslaapt en ook slecht kan doorslapen. Hij begint op 6 augustus (via Skype) aan de ademcoaching. Ondanks een drukke examentijd slaapt hij binnen enkele weken al beter en binnen een maand slaapt hij als een roos. In een mail schrijft hij: ‘Ik had gehoopt dat dit zou helpen, maar dat het zo zou helpen…!’
René

Inzicht in de aard van mijn klachten
‘Ik voel me gezonder, rustiger en gelukkiger, ook en misschien vooral doordat de therapie me inzicht heeft gegeven in de aard van mijn klachten.’
Linda

Ben veel rustiger
Ik merk aan de hond dat ik rustiger ben. Normaal loopt hij al heel lang te piepen als ik de tassen ga klaar zetten, maar nu blijft hij rustig tot het moment dat ik hem in de auto zet en hij blijft rustig totdat ik op de plaats van bestemming ben.
Annemiek

Minder moe opstaan
‘Ik sta veel fitter op ‘s morgens!’ (dit horen we heel vaak)
Michael

Kan nu rustig bij mezelf blijven in stressvolle situaties
‘Blijkbaar wilde ik mezelf al uit stress halen door even een toiletpauze te nemen. Deze eindigen natuurlijk met het wassen van mijn handen. Door deze training merkte ik dat ik mijn handen meestal was alsof mijn leven er vanaf hangt. Verre van ontspannen. Er zit haast en druk achter en het moet blijkbaar vlug èn grondig. Heel vermoeiend en stressvol.
Lees meer

Mail van een pastor die veel reist
‘Ik ben nog altijd enthousiast bezig. Vind dat ik er mijn voordeel mee doe. Veel minder duizelig en voel me happy. Ik ben vaak onderweg, maar ik doe trouw mijn oefeningen. Ik ben je dankbaar dat je me goed op weg heb gezet met deze methode.’
John

Het wordt alleen nog maar beter en ik ben pas 5 weken bezig !
Hallo allemaal, mijn naam is William en ben internationaal vrachtwagen chauffeur. Een paar jaar geleden begonnen er klachten te komen…overmatig transpireren, hartkloppingen het gevoel flauw te vallen kwam steeds vaker voor.
Lees meer

Deze methode is diepgaand en van hoge kwaliteit
Na een zware aneurysma-operatie heb ik door toeval de Ademwijzer training bij Marc Scheffer in Deventer gevolgd. De inspanning die daarvoor nodig is zou je kunnen betitelen als minimaal met een maximaal effect. Ik heb twee maanden geoefend met een verbluffend resultaat van beter ademhalen, beter en rustiger spreken en vooral ook beter slapen en met spanningen kunnen omgaan. Ik kan het iedereen aanbevelen, want het effect van deze methode is diepgaand en van hoge kwaliteit.
Herman

Geen apneus en….geen aambeien meer
Soms kunnen verschillende klachten met ogenschijnlijk geen verband met elkaar verdwijnen. Na een afrondend gesprek meldde een cursist geen last meer van apneus te hebben, maar ook de aambeien waren verdwenen. Het eerste heeft te maken met een kleiner ademvolume, het laatste met een verbeterde functie van de wand rondom bloedvaten doordat de zuurstofafgifte aan dit spierweefsel is verbeterd.

Libido sterker
“Voel me zoveel beter. Ik durf het haast niet te zeggen, maar de sex gaat zoveel beter. Ik ben nu dik over de 60, maar ik voel me weer 18.”
Rianne
(Geen vreemd resultaat, minder stress in het lichaam  betekent dat er weer meer sexhormoon aangemaakt kan worden, de ‘cortisol-steal’ is opgeheven.)

De training is een nieuwe dimensie
Wat ben ik blij.  Maandags na het afmelden van mijn komst naar jou ben ik weer begonnen met de Ademwijzertraining. Zoveel mogelijk 5 keer per dag aangehouden. Twee weken gedaan en echt veel baat bij gehad. Ik merkte hoe ik mij in bed ontspande en insliep, ondanks stress. Twee weken terug zijn we 5 dagen op vakantie geweest en toen alleen een paar keer per dag even gedaan en goed geslapen.
Lees meer

Goed door stressperiode heen gekomen
‘Dankzij de oefeningen heb ik in een hele stressvolle periode genoeg energie gehouden en kon ik ook mijn hoofd beter “leeg” maken.  Ik ben blij dat ik dit gedaan heb.’
Marie-Christine

Geen luchtweginfecties meer gehad
Beste Marc. Hierbij even een berichtje van mijn kant. Het gaat goed. Heb heel veel aan je training gehad en telkens weer kan ik terugkeren naar de eenvoudige ontspanningsopdracht en zo de ah rustiger maken. Ik merk het wanneer ik verslap in de oefeningen. Een minimum van 2x dag is voor mij nodig. M’n cp schommelt en is direct stress gerelateerd merk ik.
Lees meer

Van burn-out klachten af
De Ademwijzertraining heeft mij geholpen om me beter te voelen. Voorheen heb ik last gehad van een Burn-out. Van alles geprobeerd, het enige wat mij echt geholpen heeft is de Ademwijzertraining.
Wim

Binnenkort zal ik mijn huisarts maar eens gaan vertellen hoe goed het gaat
Toen ik nog niets wist van ademvolume laat staan de Ademwijzertraining meed ik i.v.m. mijn benauwdheidsklachten ruimtes met rook en vertrok ik vanuit de stad naar een ‘schoner’ dorp. Het recept van de longarts voor pufjes liet ik 2 jaar in een la liggen. Toen ik mijn benauwdheid weer eens aan mijn antroposofische arts meldde drong hij er op aan dat ik toch pufjes ging gebruiken; er was echt geen alternatief.
Lees meer

Leven ‘100% beter’ geworden
Mijn leven is door de Ademwijzer Training 100 % beter geworden. Had voorheen heel veel Atrovent en Salbutamol nodig. Iedere nacht wakker en benauwd. Vaak longontsteking en om de 6 weken antibiotica nodig. Ben in mei 2012 met Ademwijzertraining begonnen. Binnen een week alle Bronchoverwijderer laten staan. Van mei tot nu nog maar 1x longontsteking gehad. Ik zou me zo wensen dat artsen deze manier van ECHT genezen wat meer serieus zouden nemen. Heb ook mijn eigen arts van mijn bevindingen verteld.
Hanna

Geen bronchitis meer
Ik had voor de Ademwijzertraining een aantal keren per jaar last van een verkoudheid die dan altijd overging in bronchitis. Ik heb nu al 1 ½ jaar geen bronchitis meer heb gehad. Ik ben wel een enkele keer verkouden geweest, maar dat was snel over en ging niet ‘in m’n longen zitten.
Raymond

Geen slaapapneu meer, energiepeil onvergelijkbaar
Hallo Marc,
Even een update van mij hoe het er nu voor staat: ik heb sinds de zomervakantie de CPAP niet meer gebruikt en het gaat goed. Ben inmiddels naar de longarts geweest en heb aangegeven dat ik de Ademwijzertraining heb gevolgd en de CPAP niet meer gebruik. Ook aangegeven dat ik medicijnen voor RLS nog steeds gebruik en ook nodig heb. Hij wilde middels een slaaptest vaststellen of ik ook werkelijk geen of nagenoeg geen ademstilstanden meer had.
Lees meer

Af van hyperventilatieklachten
Ik heb maanden last gehad van hyperventilatieklachten. Mijn klachten waren met name heel duizelig, moe en vooral gestresst. Door deze klachten, maar vooral door de spanning die ik in mijn lichaam voelde, was ik ook onzeker en angstig.
Lees meer

Menstruatie weer begonnen, Oxasepam aan het afbouwen
Heleen had bij binnenkomst nog maar 5 seconden de ademhaling rustig kon stilhouden meldde ons na vier weken al enkele opzienbarende verbeteringen:
‘Heb nu ook cp’s van 25 of 30 …niet iedere dag maar toch. Menstruatie is ineens weer begonnen. Heb ik enkele maanden niet gehad.’
Heleen kon ook met succes de Oxasepam (anti-depressivum) afbouwen!

Ik weet eindelijk: ik had onbewust Chronische Hyperventilatie
Graag wil ik mijn verhaal en ervaring vertellen met de ademhalingstraining en de begeleiding van Marc Scheffer hierbij. Mijn naam is Rob, 44 jaar oud en vader van twee jonge kinderen. In de maand oktober vorig jaar had ik erg veel last van hoge ademhaling, stress, slecht slapen en boosheid richting mijn gezin. Ik ben gaan zoeken op internet en kwam via google op de website van Marc terecht.
Lees meer

Sterke verbetering bij ontstekingen, ziekte van Crohn
Voor de Ademwijzertraining was mijn ontstekingswaarde 260, drie maanden na de cursus is die 98. Als hij verder zakt naar 40 heb ik officieel geen Crohn meer.
Francien

Bloeddruk is verbeterd
Mijn bloeddruk is sinds ik de Ademwijzertraining doe met ongeveer 70% verbeterd. Ik ben blij dat ik heb doorgezet.
Ina

Afbouwen antidepressiva
Sinds kort heb ik ook het squashen weer opgepakt. En ik ben aan het afbouwen met de antidepressiva. Ik begrijp nu pas wat jij vorig jaar zei. “Het is net of je alles weer in de hand hebt” dat gevoel heb ik sinds ik de dosis medicijnen heb verminderd. Een soort sluier is weggehaald. Ik was er half en ben er nu weer helemaal.
Lees meer

Al een paar weken de CPAP niet meer gebruikt
Hij heeft slaapapneu als hij bij ons komt. Met 17 ademstops per uur zat hij ‘s nachts vast aan het gebruik van de CPAP. Hij mailt:
‘Ik heb nu een paar weken de CPAP niet meer gebruikt. Doe door de week tussen de middag nog de stoel oefening. Het gaat redelijk goed, mijn controle pauze zit zo rond de 30/35 af en toe wat lager en soms wat hoger. Zit wel eens te denken om de CPAP een keer te gaan gebruiken om mijn ademstops te controleren. De weken dat ik het apparaat nog 1x per week gebruikte zat ik rond de 5 stops. Ik ben op de goede weg maar er nog niet helemaal.’
Mark

Na 20 jaar niet meer zo gapen en geen kuitkramp meer
Al meer dan 20 jaar had ik last van gapen. Gapen deed ik vaak tijdens een gesprek, na een gesprek, na inspanning of na een zware maaltijd.
Enkele voorbeelden. Als ik met iemand een telefoongesprek had kwam er altijd wel een moment dat ik moest gapen. Ik gaapte de terugweg van een feestje in de auto vaak aan een stuk door. Op kantoor zat ik vaak te gapen als ik in een wat sneller tempo had gefietst. Na het eten van een grote maaltijd zat ik vaak te gapen.
Lees meer

Herstart
Mijn leven is (her)gestart na het doen van deze cursus. Jarenlang heb ik rondgelopen met, achteraf, chronische hyperventilatie klachten. Nadat een alerte verpleegkundige mijn ademhaling en stem hoorde, is uiteindelijk een provocatietest gedaan… schrikbarende resultaten, diagnose chv werd gesteld. Met deze diagnose heb ik 2 jaar lang gezocht naar passende ‘ondersteuning’ totdat ik uiteindelijk de ademwijzer cursus gedaan heb. Vanaf dag 1 direct resultaat boeken, je beter voelen, steeds beter, dit is echt leven!
Jaap

Kwaliteit van leven enorm verbeterd
Het is op dit moment een jaar geleden dat ik begonnen ben met de Ademwijzertraining en ik kan concluderen dat de kwaliteit van mijn leven er stukken beter op is geworden. Ik voel mij minder snel vermoeid, slaap beter en zit veel minder te piekeren (ook minder last van angst zonder reden). Kortom, ik zit veel beter in mijn vel.
Lees meer

Stoelgang en huid verbeterd
Ik ging  “gezond” de Ademwijzertraining doen, op die pollenallergie na. Maar sinds de Ademwijzertraining ben ik niet meer zwaar verkouden geweest, ik denk nog 1 keer een verkoudheid waarbij ik echt twee dagen een verstopte neus had. Ik voel echt nog wel eens dat ik een verkoudheid heb, maar heb dus weinig klachten behalve dat ik me dan een beetje moe, minder fit voel. Maar ik kan m’n werk doen en ook blijven sporten.
Lees meer

Geen ontstekingsremmer meer en niet meer snurken
Vorige winter toch op het eind van de koude periode nog weer even Budesonide moeten nemen omdat er weer te veel slijm kwam en ik er zelf niet gerust op was, nu weer zonder medicijnen in overleg met huisarts en hoop dat ook zo te houden. Doe af en toe nog een ademhalingsoefening om te kijken hoe mijn waarden zijn maar dat gaat heel goed. Ik snurk ook minder, dat zegt mijn partner en die heeft daar anders natuurlijk last van.
Lees meer

Echte diepe ontspanning
Door de training heb ik voor het eerst echte diepe ontspanning bereikt. De controlepauze gaat goed omhoog.
Peter

Stress reductie
Ik vond de training vooral fijn omdat het direct voor stressreductie zorgt.
Wim

Die andere ademtechniek voelde tegennatuurlijk
Bij een kriya-yogales, merkte ik dat het me niet lukte de adem aanwijzingen in de les uit te voeren. Door het intensief oefenen met de Ademwijzertraining, adem ik nu meestal zo anders dat het tegennatuurlijk voelt om zo te ademen.
Dank jullie wel Mathilde en Marc voor het aanbieden van deze methode en jullie begeleiding daarbij!
Evelien

Weer op eigen kracht herstelt’
Ik ben in mei 2012 begonnen aan de Ademwijzertraining om mijn immuunsysteem beter op orde te brengen nadat die behoorlijk van slag af was geraakt ten gevolge van een tropische bacterie. Ik ben bijna drie jaar bezig geweest om te herstellen van een zeer sterke vermoeidheid. Had vorige winter regelmatig een ontsteking in mijn kaak- en / of voorhoofdholtes waarvoor ik antibiotica kreeg voorgeschreven. Dit najaar kreeg ik de symptomen van het ontwikkelen van zo’n ontsteking, maar ben op eigen kracht hersteld. Verder dan een flinke verkoudheid kwam het niet. Voel mij sinds eind september weer fit, net als 4 tot 5 jaar geleden.
Esmée

Ik voel me stukken beter dan een half jaar geleden
De klachtenlijst was behoorlijk lang toen ze bij ons kwam. ‘Een half jaar na de Ademwijzertraining wilde ik je even mailen. Ik heb strak geoefend volgens het programma, daarna heb ik nog 1x per dag nog geoefend en nu houd ik het bij met 1x per week. Dit laatste is meer om te kijken of het goed blijft gaan. In een schema heb ik alle resultaten bijgehouden. Het gaat heel goed met me, ik voel me stukken beter dan een half jaar geleden. Ik ben heel erg blij dat ik de therapie heb gevolgd. Dus bij deze wil ik je bedanken en hoop ik dat het zo goed blijft gaan.’
Vincent

Verlost van allergische astma
Wat ben ik blij met deze vorm van ademtraining die gericht is op ontspanning. Het koste wat tijd en geduld, maar tot mijn verbazing ben ik voor het grootste deel van mijn allergische astma verlost!
Marloes

Weer aan het werk
Ik ben inmiddels halve dagen aan het werk. Gaat steeds beter. Heb bijna permanent warme handen. Heerlijk. Nooit meer slijm of hoesten. Nooit meer neus dicht en mijn Ventolin weet ik niet eens meer te liggen. Mijn controlepauze ligt nu voor het eerst boven de 35 seconden.
Irene

Alle klachten verdwenen, ochtend CP van zelfs 40 seconden!
Eergisteren had ik voor het eerst een ochtend controlepauze van 40 seconden (CP is een meting die wordt gedaan om de vooruitgang door de oefeningen te meten. Ik ben weer voor 6 uur per dag aan het werk en voel me steeds beter. Als het druk is let ik op mijn ademhaling en maak die rustig, voel me nu dan ook veel minder gestrest dan voor de training. Alle eerdere klachten zoals slijm en elke 10 minuten hoesten zijn volledig verdwenen. Dank voor deze mooie techniek.
Stien
(Niet iedereen haalt in de eerste paar maanden al dit hoge resultaat. Een gemiddelde CP van 30 seconden of meer is al een goed begin!)

Aardig opgeknapt
‘Hallo Marc. Bij deze wilde ik je nog schrijven dat ik weer aardig ben opgeknapt. Ik vind de Ademwijzertraining fantastisch en ontdek steeds meer wat het inhoudt, en hoe het helpt. Daarom wilde ik je nog bedanken voor het goede onderricht en de inzet bij de telefoongesprekken!’

Meer uithoudingsvermogen
Ik adem nu altijd door mijn neus. Ik pas mijn inspanningen aan aan mijn ademconditie. Ik heb meer uithoudingsvermogen. Na afloop van het sporten voel ik me ook veel beter en ben ik minder moe.
Jos

Niet meer duizelig
Ik heb vier jaar last gehad van duizeligheid. Na de cursus ben ik niet één keer meer duizelig geweest.
Ruben

Minder last PMS
Mijn menstruatie gaat veel beter. Ik heb duidelijk minder last van PMS en ben niet meer een week of langer van slag met hoofdpijn, vermoeidheid en chagrijnig zijn.
Brenda

Geen bronchitis meer, geen eczeem meer en schildklier werkt beter
Ze is een vrouw van 74 jaar. Ze stuurde mailde ons haar ervaring:
Half december heb ik kennisgemaakt met de ademwijzertraining. Wist niet goed wat te verwachten. Sta wel open voor alternatieve geneeskunde. Nu (maart) zie ik veel resultaat. Lees meer

De ademhaling werd vanzelf rustig, alsof het wist wat het moest doen
Via deze mail wil ik je even op de hoogte houden van mijn vorderingen in het Ademwijzer-gebeuren. Ik ben nog steeds enthousiast. Doe 2 tot drie keer per dag de oefening en heb regelmatig een CP van 25 tot 30. Ik ervaar echt ontspanning. Vroeger had ik al gauw een kriebel tot ademen, maar dat is nu niet meer aan de orde.
Lees meer

Astma aanval gestopt
Van haar moeder hoorde ik: ‘Op een muziekfestival had ze flink gedanst en wilde net naar huis gaan toen ze haar favoriete nummer hoorde. Ze rende met haar vriendin terug naar het muziekpodium en kreeg de slappe lach. Die combinatie zette de astma-aanval in. Gelukkig herinnerde ze zich op tijd om meteen een Ademwijzer-oefening te doen. Binnen een paar minuten zakte de benauwdheid en ademde ze weer rustig. Voor haar was dat het bewijs dat ze geen Ventolin, laat staan langwerkende luchtwegverwijder meer nodig had.’
Lotte

Einde aan vermoeidheid door apneus
Voordat ik aan de Ademwijzertraining begon bestond mijn nacht uit 4 of 5 blokjes slapen van 1,5 tot 2 uur elk. Als gevolg van de apneus werd ik steeds na die tijd even wakker en bereikte dus mijn diepe slaap nooit. Gevolg: bijna permanent moe en overdag vaak indutten. Ik voel me nu veel beter omdat ik de nacht met meerdere uren diepe slaap begin. Na circa vijf uur slapen moet ik even naar de WC en slaap daarna nog 1 of 2 keer 1,5 a 2 uur. Kortom: ik sta nu meestal uitgerust op in plaats van vermoeid.
Wesmond

‘Wat zie je er goed uit, je ogen stralen weer!’
Hij is een veertiger met een jong gezin en een goede baan in de Randstad. Hij is sterk vermagerd door aanhoudende stress, is astmatisch geworden en heeft nu en dan een hyperventilatieaanval, ook op zijn werk. Hij moet veel slijm ophoesten. Hij heeft Ventolin gekregen van de huisarts, maar wil dat liever niet gebruiken, daarmee beginnen is voor zijn gevoel het begin van het eind. Hij slaapt iedere nacht slecht en is ten einde raad.
Lees meer

Basisschoolleerkracht geen astma meer
Vroeger had ik wellicht Ventolin gebruikt om rustig de nacht in te kunnen, afgelopen week kon ik na de oefening goed slapen. Ook heb ik een lachbui, die bij mij snel overgaat in ademnood en piepen, kunnen beheersen met de “hoeststop oefening”. Behoorlijk succesvol dus! En vanochtend heb ik weer hardgelopen met gesloten mond, dit ging weer lekker.
Jos

Gedachten rustiger
De Ademwijzertraining heeft een enorme invloed. Ik merk dat mijn gedachten rustiger zijn, ook in stress-situaties.
Gerton

Weer gewoon winkelen
Als ik vroeger een winkel inging was het de vraag of ik wel alle boodschappen kon doen. Vaak was ik erg gestrest en stond angstig bij de kassa. Nu kan ik mijn ademhaling rustig houden door op tijd een Ademwijzer-oefening te doen.
Ellen

Sporten geeft nu energie
De tips die we tijdens de cursus kregen om gezond te sporten hebben echt geholpen. Ik ben niet meer zo afgepeigerd. Ik voel me nu fit en energiek na de sport.
Jan-Willem

Angsten onder controle
Zodra ik me angstig begin te voelen doe ik een Adewijzer-oefening. Maar dat hoeft al bijna niet meer. Ik doe weer dingen die ik al lang niet meer kon doen. Ik ga weer met plezier uit. Het is een fijn gevoel om deze techniek achter de hand te hebben.
Wouter

Geen otrivin meer
Ik ben niet meer zo vaak verkouden en heb geen voorhoofdsholteontsteking meer. Daarom hoef ik niet meer middelen als Otrivin enzo te gebruiken die ik eigenlijk te vaak gebruikte. Daar ben ik heel blij mee.
Frans

Ook ontstekingsremmer gestopt
Ze had toen ze begon veel last van astma en bronchitis, maar kon binnen enkele maanden in overleg met de arts na de luchtwegverwijders ook de ontstekingsremmers stoppen.
‘Het is fijn en wennen tegelijkertijd om nu helemaal geen medicatie meer te gebruiken en helemaal zelf verantwoordelijk te zijn.’
Els

Begeleiding goede stok achter de deur
Het is fijn zoals jullie het doen en de begeleiding is een goede stok achter de deur.
Karin

“Ik heb weer zin mijn leven op te bouwen”

Hans van der Pol was gezien zijn gezondheidsproblemen (diagnose longemfyseem) niet alleen bang fysiek verder achteruit te gaan, maar ook zijn zaak te verliezen. Het hoesten maakte het onmogelijk om mensen op een normale manier in zijn zaak te woord te staan. Hij deelde ons mee de Ademwijzertraining dit te zien als zijn redding, want hij wilde niet verder met medicijnen.

Lees meer

Antonio’s jarenlange zoektocht met burnout en andere klachten

Soms duurt het vele maanden of zelfs jaren voordat de klachten zich hebben opgebouwd naar een burnout. En dan is een tijdje stoppen met werken niet afdoende. Het ademhalingscentrum is ontregeld geraakt en het wordt moeilijk om echt mentaal en fysiek te ontspannen. De zoektocht naar een oplossing eindigd niet zelden bij de Ademwijzer training.

Longemfyseem niet meer meetbaar!
Enkele jaren na de start van de Buteyko Ademwijzertraining is de Longemfyseem niet meer meetbaar in ziekenhuis! In deze video waarin Hans dit ongelofelijke resultaat vertelt zie je ook de uitslagen van het ziekenhuis.

Ook als je al wat ouder bent kan de Ademwijzer training veel betekenen

Enkele jaren na de start van de Buteyko Ademwijzertraining is de Longemfyseem niet meer meetbaar in ziekenhuis! In deze video waarin Hans dit ongelofelijke resultaat vertelt zie je ook de uitslagen van het ziekenhuis.