Stress Release Praktijk Scheffer

Zorg voor een ontspannen leven, hulp bij een stressvol bestaan

Onze visie

In onze praktijk begeleiden wij mensen op hun pad naar een betere gezondheid. Daarbij werken we vanuit de visie dat het lichaam in principe alles in huis heeft om zichzelf gezond te houden maar dat stress ervoor kan zorgen dat de toegang daartoe geblokkeerd kan raken. De verschillende methodes die wij bieden zijn erop gericht om de systemen die in het lichaam geblokkeerd zijn geraakt weer vrij te maken waardoor ze weer optimaal kunnen functioneren en lichaam en geest meer in balans komen.

Stress Release Praktijk Scheffer, op weg naar balans

Onze ambitie

Wij worden enthousiast van het werken met mensen en iedere persoon die we hebben kunnen helpen, motiveert ons weer meer. Individuele begeleiding vinden we belangrijk en is voor ons de basis van waaruit we werken. Mensen zien, erkennen in hun worsteling naar een betere gezondheid en met de juiste technieken, visie en vertrouwen ondersteunen, geeft ons voldoening.
Daarnaast worden we ook enthousiast van het op een bredere manier uitdragen van de visie die we langzamerhand over gezondheid hebben ontwikkeld. Wellicht omdat Mathilde uit het onderwijs komt en Marc socioloog is, blijft bij ons de drang groot om op een praktische wijze door te geven wat wij hebben geleerd over ‘het in balans houden van het lichaam in deze voor iedereen stressvolle samenleving’. In 2014 verscheen dan ook ons eerste boek ‘Ademhaling als medicijn’ en op dit moment zijn we bezig met ons tweede boek en podcasts en geven we graag binnen bedrijven en instellingen voorlichting over ademhaling en stress. Want vooral ten aanzien van de ademhaling zijn er nog een hoop misverstanden over de werking van de ademhaling. Onze ambitie is dan ook om hier in Nederland de brede bekendheid aan te geven die het verdient. Iedereen zou moeten weten hoe het echt zit met ademhaling en stress!

Onze praktijk

In april 2010 startten wij met onze praktijk voor Buteyko ademtherapie. In 2014 begon Mathilde aan haar opleiding voor Body Stress Release en in het voorjaar 2015 opende zij hiermee haar eigen praktijk waarna nog de opleiding tot  MatriX coach (2020) en de opleiding voor Energetische Atlascorrectie (2021) volgde. Marc volgde in 2019 de opleiding tot Mindfulness trainer (Cat. 1). Beide hebben we ook een opleiding medische basiskennis in huis. We zijn beide aangesloten bij het CAT (Collectief Alternatief Therapeuten).

Ademwijzer: training gezonde ademhaling en minder stress

Drs. Marc Scheffer, Ademwijzer trainingen, Mindfulness (Categorie 1)

Mijn wieg stond in Heelsum, onder de rook van Arnhem. Met een vader als beeldhouwer, wonende in een huisje in het bos, was mijn jeugd niet een heel ‘alledaagse’ jeugd, zeker niet nadat mijn ouders op mijn 12e gingen scheiden en het gezin (ik heb ook nog 2 zussen) uit elkaar viel.
Na de middelbare school ging ik Culturele Antropologie studeren maar stapte na mijn kandidaats over en studeerde uiteindelijk af in de Sociale Wetenschappen (met Geestelijke gezondheidszorg). Het was een lastige tijd om aan werk te komen en na 2 jaar als Universitair onderzoeker wilde ik het over een andere boeg gooien maar vond dat nog niet eenvoudig. Ik werkte een tijdje als loopbaanbegeleider & Outplacement adviseur maar toen Mathilde in 2009 met een boekje over de arts Buteyko thuiskwam en wij bijzonder goede resultaten boekten ten aanzien van onze eigen gezondheid toen we een cursus in deze ademtechniek volgden, besloot ik de opleiding tot Buteyko ademtherapeut te gaan doen en kan ik zeggen dat ik mijn bestemming daarmee gevonden heb.
De vele aspecten van het hebben van een eigen praktijk vind ik erg interessant; van het maken van de website, het leggen van uiteenlopende contacten met werkgevers, het (blijven) studeren en onderzoeken van de gezondheid van de mens, tot het belangrijkste in mijn werk: het meegeven van kennis en begeleiden van mensen naar een gezonder ademvolume en grotere stressbestendigheid.

Mathilde Scheffer-Holzapfel, Body Stress Release, MatriX coaching, Energetische Atlascorrectie en Ademwijzer trainingen

Als kind was ik dromerig en gevoelig, tegenwoordig zouden we het een hooggevoelig kind noemen. Ik groeide op in Utrecht, in een gezin met 4 kinderen waarvan ik de oudste was. Beide ouders zaten in het onderwijs. Na de middelbare school (Stichtse Vrijeschool Zeist) ging ik aan het conservatorium studeren waar ik begon aan een studie Schoolmuziek maar later overstapte naar hoofdvak Dwarsfluit. Het was een interessante tijd maar al gauw kwam ik erachter dat mijn ideeën over een leven als musicus niet overeenkwamen met de werkelijkheid en omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, besloot ik uiteindelijk, net als mijn ouders leerkracht te worden. 15 Jaar stond ik op de Vrijeschool voor de klas en vind het nog steeds een prachtig vak. De ervaring die het mij opleverde in het contact met mensen en de uitdagingen die het met zich meebracht, ook op het gebied van mijn eigen gezondheid, gebruik ik nog steeds dagelijks in mijn praktijk en in mijn ambitie om leerkrachten dát mee te geven wat ik in mijn loopbaan gemist heb: een gezonde ademhaling en stressbestendigheid.
Ik vind het heerlijk om in mijn praktijk ieder persoon de aandacht te geven die het nodig heeft om met meer ontspanning in het hoofd en in het lijf naar huis te gaan. Ik voeg daar graag een ‘lesje’ over stress of ademhaling aan toe, ik blijf tenslotte nog altijd een beetje lerares…

Meer weten? Lees ons boek ‘Ademhaling als medicijn’

Als je de daadwerkelijke oorzaak weet van een verstoorde ademhaling, kun je ook werken aan een oplossing daarvan! De theorie die in het boek beschreven staat is voor veel mensen 180 graden anders dan de denkwijze die gangbaar is. Een uniek en krachtig middel om een verstoorde ademhaling te resetten, daar waar de ademhaling ontregeld raakt: in het ademhalingscentrum in de hersenen. Zonder ‘ademgymnastiek’ en bewust sturen van de ademhaling. Met voorbeelden uit de praktijk.
Het boek bevat géén beschrijvingen van ademoefeningen, aangezien er veel fouten worden gemaakt als de juiste begeleiding ontbreekt. Het goed aanleren van de techniek is cruciaal voor het behalen van het juiste resultaat.
Het boek is te koop voor €19,90 incl. porto. E-book versie €9,90 (bestellen bij bol.com). Bestellen vanuit het buitenland? €25,90 (stuur ons een mail).

Bestellen op Bol.com