De Ademwijzer training is meer dan alleen een ademhalings- of ontspanningscursus!

Het resetten van het ademhalingscentrum in de hersenen zorgt voor een verbetering van het ademvolume. Dit heeft een impact op de opname van zuurstof in het lichaam en ontspanning van het zenuwstelsel waardoor fysieke en mentale gezondheidsklachten afnemen en de vitaliteit toeneemt. Mensen die de training volgden geven aan dat zij beter slapen, meer energie hebben, sneller herstellen na inspanning of ziekte, minder bevattelijk zijn voor virussen of infecties en meer levenslust hebben. 

Ook online mogelijk via Skype, Zoom, FaceTime, WhatsappVideo, enz.

De Ademwijzer Training is uniek in Nederland en wordt alleen door Stress Release Praktijk Scheffer gegeven. Mensen uit het hele land komen hiervoor naar ons toe of volgen de training via Skype/Zoom/FaceTime.

Ademwijzer: volwassenen en kinderen met gezonde ademhaling en minder stress

Inhoudelijke informatie over de training

Adem wijzer, wanneer je klachten wilt voorkomen

Ademhalen is een natuurlijk gegeven. Maar dat betekent niet dat de ademhaling niet ontregeld kan raken! Veel mensen voelen wel als er iets met hun ademhaling is. Ze hebben last van een oppervlakkige ademhaling, een hoge ademhaling, een paniekgevoel omdat ze niet goed kunnen doorademen, zijn snel benauwd of buiten adem of hebben regelmatig een drukgevoel op de borst. Er zijn maar heel weinig mensen die weten dat dit allemaal symptomen zijn van chronische hyperventilatie. Het ademvolume is bij deze mensen te groot geworden doordat het ademhalingscentrum in de hersenen verkeerd afgesteld staat.
Mensen met ademhalingsklachten gaan meestal op zoek naar een manier om de ademhaling ‘weer onder controle’ te krijgen. En op internet, in de yogaklas en bij fysio- of ademtherapeuten zijn daarover vele theorieën en technieken te vinden. Zo leren mensen bijvoorbeeld ‘naar de buik te ademen’ of met tellen ‘de ademhaling weer in een bepaald ritme te krijgen’. Helaas helpen deze technieken vaak niet om de oorzaak van de ontregelde ademhaling weg te nemen. En niet zelden krijgen mensen hierdoor zelfs meer last of is de verbetering alleen van korte duur. Het probleem is namelijk dat een ontregelde ademhaling het gevolg is van een verkeerd afgesteld ademhalingscentrum waardoor een te groot ademvolume is ontstaan. Dáár ligt dan ook de oplossing en niet in het ‘controleren’ van de ademhaling zelf.

Hoe komt het dat het ademhalingscentrum verkeerd afgesteld raakt?
Lees meer

Wat betekent een verkeerd ingesteld ademhalingscentrum?
Lees meer

Hoe weet ik of mijn ademhalingscentrum verkeerd staat ingesteld?
Lees meer

Welke klachten ontstaan er door een verkeerd afgesteld ademhalingscentrum?
Lees meer

Wat kan ik doen om mijn ademhalingscentrum te resetten?
Lees meer

Praktische informatie individuele training

Doel van de training
Doel van de training is een gezonde ademhaling en een optimale stressbestendigheid.

De Ademwijzer training is meer dan een adem- of ontspanningscursus
Kies je voor de Ademwijzer training, dan kies je voor kwaliteit, individuele aanpak, persoonlijke begeleiding en goede online ondersteuning, waarvan het resultaat meetbaar is en de onderbouwing wetenschappelijk bewezen. Door de arts K. Buteyko is 10 jaar lang onderzoek gedaan. Hij heeft een unieke techniek ontwikkeld om het ademhalingscentrum te resetten en die ga je leren. Je ademvolume verbetert daardoor en stress- of gezondheidsklachten pak je daarmee bij de bron aan. Daarbij hebben wij de aanpak versterkt met elementen uit Mindfulness en lichaamswerk (zonder dat het extra tijd kost) waarmee je snel in een diepe ontspanning komt en het resultaat versterkt wordt. Het verdwijnen van stress- of gezondheidsklachten is dan ook een logisch gevolg van deze unieke, totale aanpak

Waarom deze training volgen?
Lees meer

Hoe ziet de individuele training eruit?
Lees meer

Wat zijn de kosten?
Lees meer

Wordt de training vergoed door de zorgverzekeraar?
Lees meer

Kennismaken? Aanmelden voor de training?
Lees meer

Ademwijzer: training gezonde ademhaling en minder stress
Ademwijzer: online training gezonde ademhaling en minder stress

Praktische informatie training voor teams

Doel van de training
Doel van de training is een gezonde ademhaling en een optimale stressbestendigheid van teamleden binnen een organisatie.

Waarom Ademwijzer voor teams?
Belangrijkste reden om deze training binnen uw organisatie te willen inzetten is om de vitaliteit van de werknemers te vergroten. De Ademwijzer training is ook een zeer effectief middel om het ziekteverzuim omlaag te brengen. Dit kan vanuit preventief oogpunt of wanneer het ziekteverzuim (te) groot is.
De Ademwijzer training is niet zomaar een ademhaling- of ontspanningscursus. Door de bewezen techniek die wij aanbieden (verbeteren van ademvolume, ontwikkeld door de arts K. Buteyko en techniek om diep te leren ontspannen d.m.v. Mindfulness en lichaamswerk), individuele begeleiding, in een traject van 3 maanden, is de Ademwijzer training een unieke, effectieve training om de vitaliteit van mensen daadwerkelijk te verbeteren. Want met het toepassen van de techniek wordt de zuurstofopname in het lichaam aantoonbaar verhoogd en ontspant het zenuwstelsel. Het resultaat is (afhankelijk van de inzet van de persoon): beter kunnen ontspannen, meer energie hebben, sneller en beter herstel na inspanning (werk) of ziekte, beter kunnen slapen. Met de techniek hebben mensen zowel op korte als lange termijn iets in handen wat ze zelf kunnen toepassen om beter om te gaan met stress.

Hoe ziet de Ademwijzer training voor teams eruit?
Lees meer

Wat zijn de kosten?
Lees meer

Aanmelden
Lees meer

Ademwijzer: voorlichting voor teams over gezonde ademhaling en minder stress

Voorlichting over ademhaling en stress

Studiedag of teamdag nuttig besteden?
Wij vertellen graag vanuit onze kennis en ervaring over ‘De impact die stress heeft op ons systeem en welke rol de ademhaling daarin heeft’

  • Wij kunnen een korte lezing geven maar zijn ook in staat om een dagdeel rondom stress en ademhaling te verzorgen op een teamdag.
  • Wij sluiten altijd aan op de situatie van de organisatie met ons verhaal en hebben hierover vooraf contact.
  • Een lezing over ademhaling en stress is iets anders dan de Ademwijzer training voor teams. Daarin gaan we daadwerkelijk aan de slag met het verbeteren van het ademvolume en het aanpakken van stress. Kijk voor deze optie bij ‘Ademwijzer voor teams’.

globale inhoud van de lezing
Lees meer

Wat zijn de kosten?
Lees meer

Neem contact op om de details met ons te bespreken
Lees meer

Contact

Interesse in een individuele training, een training samen met collega’s of een voorlichting over het verband tussen ademhaling en stress? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op!

Mogen wij u een vrijblijvend advies geven?

Vul onderstaande gezondheidscheck in, dan nemen wij contact met u op.

Contact

Bel 0570 676878 of 06 17019068 of vul het contactformulier in.

Ademwijzer: contact over training gezonde ademhaling en minder stress